Despre referendum, Olguța Vasilescu: Eu zic să-l lăsăm pe preşedinte să şadă şi să cugete liniştit. Iordache: E o temă parazită

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat miercuri, în Parlament, că deocamdată, PSD nu are ce să comenteze despre organizarea unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare, aşteptând ca preşedintele Klaus Iohannis să fie în sfârşit bărbat hotărât şi să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum.

„Nu, nu s-a discutat absolut nimic încă, eu zic să-l lăsăm pe preşedinte să şadă şi să cugete liniştit, aşa cum cugetă dumnealui de fiecare dată. Nu avem ce să comentăm deocamdată pentru că e aşa cum v-am spus şi dumneavoastră aproape hotărât aşteptăm să fie în sfârşit bărbat hotărât, să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum şi abia atunci vom comenta, deocamdată nu avem ce să comentăm pentru că e lansată în spaţiul public încă o temă parazitară de dezbatere(…)Deocamdată nu avem niciun fel de comentariu pentru cugetarea preşedintelui. Haideţi să vedem întâi despre ce este vorba, care este tema şi comentăm”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă ar fi afectat Partidul Social Democrat de organizarea referendumului, aceasta a răspuns că „absolut deloc”.

Referitor la prezenţa la vot aceasta a declarat că „este foarte bine, aşteptăm o prezenţă mare la vot, am făcut focus-grupuri, am făcut sondaje pe nehotărâţi, chiar ne dorim o prezenţă mare la vot”.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat și el, referitor la posibilitatea ca şeful statului să organizeze un referendum pe 26 mai, că tema nu are legătură cu campania, fiind una „parazită”, că aşteaptă întrebarea, dar „până termină de gândit, poate trece mandatul”.

„Aşteptăm întrebarea, deci până termină de gândit, poate trece mandatul. E o temă parazită, o temă care nu are legătură cu campania, noi vom vorbi despre o Europa, despre România, despre ce vor face europarlamentarii români şi cum trebuie să susţină România”, a spus Iordache, acuzându-l, de asemenea, pe Iohannis că este în campanie electorală.

„Preşedintele este în campanie şi susţine PNL, din ce văd eu în ultima perioadă, fiindcă PNL nu poate să îşi susţină propria campanie a ieşit preşedintele să le facă campanie. Să votez ce? Deocamdată aşteptăm să termine de gândit, spun şi pentru dumneavoastră , aşteptăm preşedintele care gândeşte de vreun an, poate mai gândeşte încă un an, până îşi încheie mandatul să gândească, după ce pot să vă spun de acum ce întrebare va adresa preşedintele, nu pot să mă antepronunţ până nu termină de gândit”, a conchis Iordache.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!