Donald Trump a aprobat oficial eliminarea vizelor de călătorie în SUA pentru polonezi

Preşedintele american Donald Trump anunțat, vineri, că şi-a dat oficial acordul pentru intrarea Poloniei în Programul Visa Waiver al SUA, potrivit Reuters.

În septembrie, Trump a anunţat că va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

Sunt foarte încântată că, în curând, cetăţenii polonezi vor putea să călătorească în SUA pentru turism şi afaceri fără vize”, a postat pe o pagină de socializare ambasadoarea SUA în Polonia, Georgette Mosbacher.

Este un pas important în continuarea dezvoltării legăturilor economice, de securitate, culturale şi de la om la om între naţiunile noastre”, a scris și Casa Albă într-un comunicat de presă, precizând și că decizia necesită aprobare din partea Departamentului Securităţii Interne.

Aproximativ 10 milioane de polonezi trăiesc în SUA, reprezentând una dintre cele mai importante minorităţi etnice din această ţară. Polonia încearcă de mult timp să intre în Programul Visa Waiver.

Donald Trump a promis, de asemenea, că va transfera 1.000 de militari americani în Polonia, iar guvernul polonez ar urma să asigure finanţarea pentru construirea facilităţilor pentru ei.

În declarația comună adoptată de Donald Trump și Klaus Iohannis în timpul vizitei șefului statului român la Casa Albă în luna august, referirea la ridicarea vizelor pentru români nu specifica un timp anume.

Statele Unite își reiterează sprijinul pentru eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în Programul Visa Waiver în conformitate cu cerințele legislației SUA”, se afirma în document.

Sursa foto: vanityfair.com

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!