ELCEN somează Primăria Capitalei să plătească factura pentru căldură

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat că ELCEN a emis o somație, joi, către Compania Municipală Termoenergetica București SA, societate aflată în subordinea Primăriei București, pentru plata căldurii pe luna decembrie.

Conform somației, în 15 zile trebuie plătiți 169.737.732,52 lei, care reprezintă contravaloarea energiei termice livrate de ELCEN către Termoenergetica în luna decembrie 2019.

În cazul în care Compania Municipală Termoenergetica nu va da curs somației de plată, ELCEN va proceda în conformitate cu prevederile Codului de Procedură Civilă, pentru a solicita plata integrală a sumei datorate.

Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de comportamentul Termoenergetica. Atunci când s-a semnat contractul dintre ELCEN și Termoenergetica, anul trecut, înainte să înceapă iarna, am crezut că Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale RADET-ului, adică să beneficieze de energie termica fără să plătească facturile pe care s-au angajat să le platească. ELCEN și-a îndeplinit angajamentul și a livrat energie termică în luna decembrie, iar bucureștenii nu au au avut de suferit din cauza ELCEN, ci doar din cauza rețelei de distribuție de căldură, administrate de Primăria Generală a Municipiului București, care a tot avut avarii, defecțiuni și tot felul de probleme.

Acum, pe bună dreptate, ELCEN cere plata pentru căldura furnizată, somând Termoenergetica să plătească factura în termen de 15 zile. Dacă Termoenergetica ignoră această somație, vom cesiona creanța ANAF-ului și sunt convins că ANAF știe să recupereze sumele restante”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!