Eugen Teodorovici insistă să guverneze, nu să stea la guvernare

Preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, susţine că va insista ca social-democraţii să guverneze, nu să stea la guvernare, adăugând că renunţarea echivalează cu “acceptarea neputinţei”.

Renunțarea, în general, echivalează cu acceptarea neputinței, dar este o opțiune individuală. Însă renunțarea la o demnitate publică obținută în baza unui vot de încredere echivalează cu un act de lașitate. Nu poți renunța la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin. Guvernarea nu este un simplu act de prezență sau de complezență. Este pricepere, voință și stăruință și, mai ales, asumare. De aceea voi insista să guvernăm și nu să stăm la guvernare”, se arată în postarea de pe pagina de socializare a președintelui executiv al social-democraților.

Conducerea ALDE a decis, luni, ieşirea partidului de la guvernare şi susţinerea candidaturii lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Ulterior, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat decizia conducerii social-democrate de a rămâne la guvernare. Premierul a afirmat că pentru PSD “este foarte important ceea ce se întâmplă cu România” şi că, dincolo de interesele şi deciziile politice, partidul pe care îl conduce are responsabilitatea de a asigura stabilitate pentru ţară. 

Sursa foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!