Dăncilă, ironică la adresa lui Dragnea, pe tema grațierii: „Eram premier, nu sluga lui. Probabil îl enerva că nu mă poate manevra”

Fostul premier, Viorica Dăncilă, i-a oferit o replică lui Liviu Dragnea, care afirmase într-un interviu că, de fapt, ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru. Viorica Dăncilă susține că s-au făcut presiuni din partea lui Liviu Dragnea pentru acestă ordonanță, însă ea a refuzat, pentru că era „premierul României, nu sluga lui”.

Viorica Dăncilă afirmă că timp de mai multe luni s-au făcut presiuni asupra ei, din partea lui Liviu Dragnea, ca să dea o ordonanță pentru amnistie și grațiere, dar a rezistat.

Fostul premier susține că acest lucru l-a enervat pe fostul președinte PSD.

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români.”, a postat Viorica Dăncilă pe pagina sa de socializare.

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, a declarat într-un interviu că a fost „foarte nervos” în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale când Viorica Dăncilă spunea presei că nu ar semna o cerere de grațiere pentru fostul ei șef. Dragnea a acuzat-o pe Dăncilă că de fapt ea a avut inițiativa unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere când era prim-ministru. 

Sursa foto: MEDIAFAX

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!