Gabriela Firea, despre taxa Oxigen: „Aștept răspunsurile bucureștenilor”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că intenționează să consulte bucureștenii cu privire la taxa „Oxigen”.

Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului? Aștept răspunsurile bucureștenilor până luni, 24.02.a.c. aici, pe Facebook, sau/și la adresa de mail oxigen@pmb.ro.”, a anunțat edilul Capitalei pe pagina sa de socializare.

Într-o înregistrare video, Firea spune că „Având în vedere că în ultima vreme se vorbește foarte mult despre vinieta Oxigen, pentru că se apropie data de 1 martie, moment în care ar trebui să se aplice și sancțiuni, am decis să vorbim direct, deschis, nu doar pe la colțuri sau la anumite șuete. Vă întreb direct, dragi bucureșteni: sunteți de acord cu această taxă… Eu cred că am luat o decizie corectă dar, având în vedere că suntem într-un an electoral și există foarte multă ipocrizie, iar contracandidații mei sau posibilii contracandidați, precum și premierul, anumiți miniștri sau oameni din politică au ieșit în spațiul public și au spus că vor să îl scoată, deși eu cred că este bun pentru sănătatea bucureștenilor, eu vă întreb direct”.

 

Intrată în vigoare la 1 ianuarie, vinieta Oxigen trebuie achiziţionată pentru a putea circula în Capitală de toţi posesorii unor autoturisme cu normă de poluare de la Euro 3 în jos, iar pentru maşinile non Euro, Euro 1 şi 2 accesul în centrul Capitalei este interzis în zilele lucrătoare, între orele 7.00-22.00.

Potrivit anunţurilor făcute de reprezentaţii Primăriei, amenzile pentru cei care nu achiziţionează vinieta ar urma să fie aplicate doar după 1 martie, primele două luni fiind considerate de acomodare.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!