Gabriela Firea: „Voi propune deschiderea parcurilor și a cimitirelor pe 15 mai”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va propune comitetului pentru situații de urgență ca pe 15 mai să se deschidă publicului parcurile și cimitirele.

Edilul Capitalei a mai afirmat, duminică seara, la Digi24, că nu este de acord, totuși, cu deschiderea creșelor, grădinițelor și a centrelor afther school deoarece „riscul ar fi prea mare” și nu vrea să și-l asume.

Primarul crede că și locurile de joacă pentru copii ar trebui să rămână închise deocamdată deoarece e mai greu să-i determini pe cei mici să păstreze distanța fizică între ei.

Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii speciale de urgenţă: atât redeschiderea parcurilor din Capitală, cât şi deschiderea cimitirelor, pentru că, așa cum știți, și acestea sunt închise și cetățenii sunt supărați, pentru că nu au reușit să ajungă nici în zilele de Paște. Dar în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună, din păcate, nu pentru că nu vreau eu, ci pentru că tot ceea ce se întâmplă în țară, inclusiv în Capitală, trebuie să fie în concordanță cu deciziile care se iau la nivel național și cu informațiile pe care le primim din cadrul Comitetului național pentru situații speciale de urgență și cu ce ne furnizează cei mai cunoscuți și cu reputație virusologi, epidemiologi, specialiști, care ne pot informa în ce măsură suntem pregătiți să relaxăm anumite măsuri”, a declarat Gabriela Firea. 

Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile, pentru că eu cred că oameni au înţeles că nu este bine și nu este în avantajul lor să se apropie de mai multe persoane sau se reunească în grupuri, așa cum făceau înainte, sau să meargă în zona locurilor de joacă, unde inevitabil se creează o anumită aglomerație, iar pentru copii e mai dificil să-i înveți și să-i obligi să ţină distanţa socială”, a mai afirmat primarul Capitalei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!