Huawei Nova 4 a fost prezentat oficial. Vine cu ecran perforat şi prima cameră de telefon de 48 megapixeli din lume

Huawei a anunţat cel de-al doilea smartphone al său echipat cu un display perforat, noul Nova 4, după ce săptămâna trecută compania a lansat un model similar sub forma lui Honor View 20, iar Samsung a prezentat în premieră acest design pe noul său Galaxy A8s. Spre diferenţă de Samsung, Huawei integrează pe aceste modele cu ecran perforat hardware performant, iar preţul anunţat pentru Nova 4 nu este deloc mare, în comparaţie cu vârfurile de gamă P şi Mate.

Huawei Nova 4 a fost un telefon foarte aşteptat în ultimele câteva săptămâni, acesta promiţând un design fără notch, beneficiind de noua tehnologie de perforare a display-ului pentru a acomoda camera foto frontală. Telefonul beneficiază de un panou LCD cu diagonală de 6,4” şi rezoluţie Full HD+ (2.310 x 1.080 pixeli), care are un mic orificiu în colţul din stânga-sus. Design-ul este extrem de similar cu modelul de la Samsung şi aproape identic cu cel de pe Honor View 20, prezentat săptămâna trecută, cel mai probabil toate aceste modele fiind echipate cu acelaşi tip de panou LCD produs de compania chineză BOE.

În ciuda faptului că partea din faţă a lui Huawei Nova 4 este acoperită de sticlă 2.5D, spatele său este decorat cu un panou de sticlă curbată la margini, foarte similară cu cea de pe Huawei Mate 20, telefonul său de top din acest moment. Rama dispozitivului este realizată din aluminiu care este colorat în nuanţe care să se potrivească cu cel al sticlei de pe spate. Singurele elemente distinctive ale telefonului sunt senzorul de amprentă circular, poziţionat în centru în partea de sus a dispozitivului şi camera triplă cu „AI” şi blitz LED, într-un format similar cu cel de pe modelul P20 Pro.

La interior, telefonul beneficiază de cel mai puternic hardware pe care Huawei îl oferă în acest moment. Vorbim despre un chipset Kirin 970, modelul de top integrat pe generaţiile Huawei Mate 10 şi P20, 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi un acumulator de 3.750 mAh, cu posibilitatea de încărcare rapidă „Super Charge” la 18W.

Camerele foto sunt un aspect important al dispozitivelor Huawei, compania investind mult în dezvoltarea de software care să „stoarcă” cât mai multă performanţă din senzorii pe care îi cumpără de la parteneri. Camera frontală din display beneficiază de un senzor de 25 megapixeli f/2.0, în timp ce sistemul triple camera de pe spate vine echipat cu o selecţie de senzori noi.

Camera principală beneficiază de un senzor de 48 megapixeli (cea mai mare rezoluţie de pe un smartphone de până acum) cu diafragmă f/1.8 şi este alăturată unei camere ultra-wide de 16 megapixeli f/2.2 şi unui senzor de adâncime de 2 megapixeli f/2.4 pentru realizarea fotografiilor de tip portret. Din păcate, nu există o cameră cu zoom pentru acest model.

Există şi un model mai ieftin de Nova 4, care păstrează toate caracteristicile telefonului, însă care schimbă senzorul nou de 48 de megapixeli al camerei principale cu unul de 20 megapixeli cu obiectiv f/1.8.

Telefonul va fi lansat iniţial în China, unde preţul „standard” va fi de 3.399 yuan, adică undeva în jurul a 435 de euro (jumătate de preţ faţă de Mate 20 Pro), în timp ce modelul mai ieftin, cu cameră de 20 megapixeli va costa 3.099 yuan, adică 400 de euro. Cel mai probabil, telefonul va ajunge şi în magazinele din India şi Europa în viitorul apropiat.

Sursa: go4it.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!