Încă două zile libere pentru angajații din sistemul bugetar

Guvernul a aprobat, vineri, ca zilele de 27 decembrie 2019 şi 3 ianuarie 2020 să fie zile libere pentru angajaţii din sistemul bugetar, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă. Cele două zile libere vor fi recuperate ulterior.

Guvernul a decis în şedinţa de astăzi să instituie zi liberă pentru data de 27 decembrie şi pentru data de 3 ianuarie”, a declarat Dancă, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Executivului.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că acordarea acestor zile libere a fost şi „o doleanţă” a operatorilor din turism.

Salut şi eu aprobarea deciziei pentru zilele libere în data de 27 decembrie şi pe 3 ianuarie, a fost o doleanţă a operatorilor din turism, pe care i-am înaintat-o şi premierului şi, probabil, că şi în baza acestei doleanţe a operatorilor din turism, pentru a încuraja turismul în această perioadă, turismul montan, Guvernul a decis acest lucru”, a declarat ministrul.

Premierul Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au precizat că unitățile Trezoreriei Statului vor lucra și în zilele de 27 decembrie, respectiv 3 ianuarie, care sunt zile bancare.

Zilele libere sunt acordate pentru bugetari, dar, de regulă, și firmele private pot lua, la rândul lor, această decizie, dacă au posibilitatea.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!