Încurcă Suceava cu Hunedoara și votul cu boicotul. Dăncilă s-a răzgândit: „Nu votez la referendum”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a transmis un mesaj colegilor din PSD, în care îi anunţă că duminică nu va mai vota la scrutinul solicitat de preşedintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a spus că a urmărit declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis şi că acestea au nemulţumit-o: “Nu pot să fiu de acord cu cele declarate“.

După cum ştiţi, am fost hotărâtă să votez la referendum. Sunt un om al echilibrului şi am vrut să demonstrez acest lucru. În urma ultimelor intervenţii ale preşedintelui Iohannis, am văzut că acest referendum nu are o miză decât pentru interesul propriu, pentru dărâmarea Guvernului şi pentru a se poziţiona împotriva partidului din care fac parte. De aceea le-am transmis colegilor mei că nu o să fiu părtaşă la această acţiune a domnului preşedinte, ultimele declaraţii au demonstrat acest lucru, şi că nu voi vota la referendum”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Președintele a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că în cazul în care Liviu Dragnea va dori să îi retragă Vioricăi Dăncilă sprijinul politic pentru recentele manifestări în opoziție față de ordinele de partid, că ”PSD nu va mai primi încă o șansă de la el”. Klaus Iohannis a spus că nu ar mai nominaliza încă un premier din partea social-democraților și a lăudat-o pe Viorica Dăncilă pentru declarația privitoare la participarea la referendum. 

Mă bucură că sunt pesediști care se trezesc și își dau seama că această conducere a lui Dragnea este toxică până și pentru PSD”, a spus Klaus Iohannis, calificând drept ”duplicitar” mesajul lui Liviu Dragnea despre referendum. ”Este tipicul PSD de a lucra cu dublă măsură, cu un mesaj prin care să pară democrați, iar prin spate umblă să-i descurajeze pe români”, a explicat Președintele. Acesta a spus că după alegeri se vor schimba multe lucruri și în PSD și în politică, dar nu a dorit să detalieze. ”Pot să vă spun că PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine”, a subliniat șeful statului, precizând că va rămâne pe poziții chiar dacă PSD nu va pierde majoritatea parlamentară.

Viorica Dăncilă anunțase, în timpul unei vizite făcute în județul Bacău, că va merge duminică la vot și va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum.

Sunt un susținător al statului de drept, al independenței justiției”, spunea premierul.

Sursa foto: EPA

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!