Kaufland România alocă încă un milion de euro pentru finanțarea ONG-urilor de sport, cultură și viață sănătoasă

Kaufland România continuă finanțarea ONG-urilor, oferind granturi nerambursabile în valoare totală de un milion de euro, pentru proiecte sustenabile pentru România, din domeniile sport, cultură sau viață sănătoasă.

Denumit #ÎNSTAREDEBINE, programul a oferit în primul an de activitate sprijin asociațiilor și fundațiilor din întreaga țară pentru a derula proiecte cu impact pozitiv în domeniile sport, viaţă sănătoasă și cultură și a totalizat:

  • 1 milion de eurofinanțare acordată;
  • 29 de organizații neguvernamentalefinanțate, din domeniile sport, cultură și viață sănătoasă;
  • 31 de proiecte finanțate, care s-au desfășurat în 30 județe și București;
  • 46% din proiecte s-au derulat în mediul rural;
  • 54.270de ore lucrate;
  • Peste 1.000 de evenimente au avut loc;
  • Peste 65.000 de beneficiari direcţi, în special copii și tineri;
  • Peste 100.000 de beneficiari indirecți;
  • Peste 1.600.000 de persoane la care programul a ajuns în mediul online.

Printre proiectele care au fost posibile în 2018 datorită finanțării primite în cadrul programului se numără: Festivalul Climb Again – cel mai mare eveniment de terapie prin escaladă pentru copii și tineri nevăzători sau cu dizabilități; Zâna Merciluță – Cabinetul stomatologic mobil care a oferit copiilor din medii defavorizate pastă și periuțe de dinți, educație și intervenții pentru prevenția cariilor; Hai în sat la operă – care a oferit acces la spectacole de Operă în mediul rural; Muzeul Memoriei, Brâncuși 360 de grade și altele care pot fi consultate pe site-ul proiectului: www.instaredebine.ro.

Programul va continua în 2019 cu un buget similar de un milion de euro, accesibil prin două apeluri de proiecte ce vor avea loc în lunile aprilie și iunie. ONG-urile din domeniile sport, cultură și viață sănătoasă pot aplica pe platforma www.instaredebine.ro în perioada 9-11 aprilie 2019, pentru primul apel de proiecte. Pe site vor fi disponibile criteriile și Ghidul Aplicantului începând cu 26 martie 2019.

Noutatea anului 2019 în programul În Stare de Bine este de a alătura componentei de finanțare propriu-zisă a proiectelor și o componentă de dezvoltare efectivăa ONG-urilor. Aceasta va presupune traininguri și workshop-uri, schimb de experiență și facilitarea interacțiunii cu ceilalți actori din comunitate, precum și sesiuni de consultanță și mentoring oferite de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Kaufland România devine astfel una dintre puținele companii din țară care susține dezvoltarea ONG-urilor 360 de grade, ajutându-le să fie sustenabile, printr-un program structurat, pe termen lung.

Se spune că n-o să știm niciodată cât de mult bine poate să facă un simplu zâmbet. La fel și noi, suntem mândri să ne uităm în urmă, după un an, să vedem că rezultatele acestui program înseamnă, pe lângă niște cifre impresionante, și povești frumoase de spus, și oameni mai fericiți, mai sănătoși și mai informați”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Programul #ÎNSTAREDEBINE se adresează tuturor asociațiilor, fundațiilor și federațiilor care dezvoltă proiecte în domeniile cultură, sport și viață sănătoasă, valoarea maximă a finanțării acordate pentru un proiect fiind de 235.000 lei (aproximativ 50.000 euro). O atenție specială în finanțare este acordată proiectelor pentru zonele rurale: cel puțin 25% din totalul proiectelor sprijinite se adresează comunităților și beneficiarilor din mediul rural. Programul este susținut de Kaufland România și implementat cu sprijinul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!