Klaus Iohannis asigură că nu vor exista tăieri de salarii și pensii

După încheierea consultărilor cu partidele și formațiunile parlamentare pe tema formării unui nou Guvern, președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă.

Șeful statului a vorbit despre formarea unei noi Guvernări, despre care a afirmat că „E destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau în jurul PNL. Luni, cel târziu marți voi desemna un premier”.

Iohannis a adăugat că e nevoie urgentă de un nou Guvern, care să facă bugetul pentru anul viitor, iar discuția despre alegerile parlamentare anticipate să fie reluată după scrutinul prezidențial.

De asemenea, președintele a subliniat că „nu vor fi tăieri de salarii și pensii”. Declarația a venit în contextul în care Viorica Dăncilă și mulți lideri PSD au spus că un nou guvern ar urma să recurgă la această măsură.

Aici vreau să fac o afirmație, și stiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea – nu vor exista tăieri de pensii și salarii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmație mincinoasă a pesediștilor. Repet, nu vor exista tăieri de salarii și pensii”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa foto: presidency.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!