Traian Băsescu: „Dăncilă este un om politic experimentat, dar nu suficient de inteligent”

Fostul președinte al țării, Traian Băsescu, a declarat, referitor la căderea Guvernului în urma moțiunii de cenzură, că „Guvernul a fost trântit de PSD”.

Invitat la Digi 24, europarlamentarul PMP a afirmat că Viorica Dăncilă nu a fost obișnuită să gestioneze „jocurile” din partid, deși aceasta „este un om politic experimentat, dar nu suficient de inteligent”.

Viorica Dăncilă este un om politic experimentat. S-a și văzut. În afară de erorile de exprimare, s-a văzut că e un om politic experimentat, nu suficient de inteligent însă să gestioneze toate jocurile politice. Nu e obișnuită să gestioneze jocuri în interiorul propriului partid. De fapt guvernul a fost trântit de PSD. Aripa Ponta, care provine integral din PSD, a avut un rol determinant. Cum putem spune că cele 17 voturi ale PMP-ului au fost cruciale pentru ca Dăncilă să cadă”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului precizează, de asemenea, că au existat ameninţări la adresa unor parlamentari PMP, venite „direct de la PSD”.

Pe PMP a fost o presiune incredibilă, cu presiuni de genul „dacă nu votezi cu noi, îi tăiem afacerile soțului tău” sau, „dacă nu votezi cu noi, îți dăm afară soția din serviciu”… Amenințări venite direct de la PSD… Încă nu s-au făcut plângeri, de asta nu-mi permit să spun despre cine este vorba”, a subliniat Băsescu.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!