Laura Codruța Kovesi, validată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european: Mesajul lui Dan Barna pentru premier

Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european, cu 17 voturi „pentru”, dintr-un total de 22 exprimate. Urmează și un vot în Consiliul European. Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. 

Liderul USR, Dan Barna, a transmis un mesaj de felicitare Laurei Codruța Kovesi în care, totodată, o și acuză pe Viorica Dăncilă că acționează împotriva intereselor României, după ce aceasta a anunțat miercuri că Guvernul nu o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

Îi transmit felicitările mele Laurei Codruța Kovesi!

V-am promis înainte de alegerile europarlamentare că trimitem la Bruxelles și Strasbourg oameni competenți, oameni care fac diferența.

Acum câteva minute ați avut o nouă probă că ne ținem de cuvânt. Delegația USR-Plus a avut un rol decisiv în obținerea unui vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruța Kovesi în postul de procuror șef european. Anterior opoziția înverșunată a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancilă – Tudorel Toader făcuse ca nominalizarea să intre într-un impas.

Azi doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare iar opoziția domniei sale nu a contat. Doamna premier și candidat al PSD este izolată în insistența sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi.

Nu pot să nu remarc că dacă doamna candidat ar fi acționat decent în trecut și ar fi lăsat-o pe Laura Kovesi să își continue cariera în țară astăzi nu ar mai fi pusă în această poziție de acționa împotriva intereselor propriei țări.

Candidatei PSD la președinției îi spun doar atât: nu poți spera să fii președinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îți aparțin trebuie oprite cu orice preț”, se arată în mesajul lui Dan Barna.

Sursa foto: AFP/GETTY IMAGES

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!