Liberalii cer de urgență Guvernului o lege care să rezolve problema Uber

PNL cere Guvernului să pună de urgență în dezbatere publică ”un proiect de act normativ al Guvernului care să oprească ”vânătoarea” de șoferi Uber, Bolt sau Clever și să elimine barierele absurde puse în calea dezvoltării serviciilor alternative de taximetrie, asigurând condiții egale de concurență și de siguranță pentru pasageri între toți șoferii de taxi”, se arată într-un comunicat al partidului, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionel Dancă.
Acesta susține că ”PSD urăște economia privată și oamenii liberi și lasă fără locuri de muncă 30.000 de șoferi ‘uber’ și peste 2 milioane de pasageri fără servicii alternative de taxi”.
”PSD este un partid de îmbuibați socialiști care nu înțeleg mersul economiei moderne și avantajele concurenței libere ale serviciilor de piață inovative. În capul lor nu au decât o singură idee, economia de stat ultra-reglementată prin sute de legi și acte administrative, în timp ce hăituiesc inițiativele private cu zeci de controale arbitrare privind respectarea unui noian de obligații absurde. Ceea ce face PSD cu serviciile alternative de taximetrie de tip ”ride-sharing” este o bătaie de joc oribilă la adresa oamenilor liberi cu inițiativă care câștigă niște venituri prin muncă cinstită pentru care plătesc taxe și impozite. Înăsprirea condițiilor pentru șoferii care folosesc aplicații de taxi Uber, Bolt sau Clever prin amendare lor mai rapidă și mai severă este un atac de tip pesedist grosolan la economia de piață și a oamenilor care doresc o alternativă la serviciile actuale de taximetrie

Miniștrii PSD de la Transporturi și Dezvoltare Regională au produs un haos de neimaginat în serviciile de taximetrie, reușind contra-performanța să-i înnebunească atât pe taximetriștii de profesie cât și pe șoferii care folosesc aplicațiile de tip ride-sharing.

Ministrul Cuc de la Transporturilor și ministrul Suciu de la Dezvoltare regională sunt doi incompetenți notorii, dovediți în funcțiile pe care le ocupă, care ar trebui să plece acasă pe jos, să nu-i mai ia nici un taxi, nici prin serviciile tradiționale de taximetrie, nici printr-o aplicație ”ride-sharing”.

Cerem să fie pus în dezbatere publică, în regim de urgență, un proiect de act normativ al Guvernului care să oprească ”vânătoarea” de șoferi Uber, Bolt sau Clever și să elimine barierele absurde puse în calea dezvoltării serviciilor alternative de taximetrie, asigurând condiții egale de concurență și de siguranță pentru pasageri între toți șoferii de taxi”, se arată în comunicatul PNL. 

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!