Liviu Dragnea, despre Fondul de Dezvoltare şi Investiţii: ”În doar 6 zile s-au depus 310 proiecte în valoare de peste 2,5 miliarde de lei”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat vineri, într-o postare pe pagina de socializare, că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii și-a arătat utilitatea încă din prima săptămână de funcționare, majoritatea solicitărilor, în valoare totală de 2,5 miliarde lei, au fost pentru infrastructura de transport, apă şi canalizare, reţele de energie electrică şi reţele de gaze.

Fondul de Dezvoltare şi Investiţii și-a arătat utilitatea încă din prima săptămână de funcționare. În doar 6 zile s-au depus 310 proiecte în valoare de peste 2,5 miliarde de lei. Cele mai multe solicitări fac referire la infrastructura de transport, apă şi canalizare, reţele de energie electrică şi reţele de gaze, inclusiv extinderea acestora. Majoritatea proiectelor au întreaga documentaţie pregătită, inclusiv autorizaţia de construire sau devizele de lucrări.

Solicitările sunt analizate în ordinea înregistrării la registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză și sunt soluţionate în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019 în valoare de 5.000 milioane lei. Fondurile vor fi suplimentate în concordanță cu nevoile manifestate de autoritățile locale. Pentru lucrările executate se vor face plăţi până la 500 milioane euro.

În următorii ani, doar prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, vor fi investiți 10 miliarde de euro în comunitățile din România.

Așa cum am promis, schimbăm România în bine!”, a spus Liviu Dragnea.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!