Ludovic Orban, despre Alianța 2020 USR PLUS: „S-au îmbătat cu un succes relativ”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că anunţul celor de la USR-PLUS că vor avea candidat propriu la prezidenţiale a venit într-un moment total nepotrivit. În plus, el i-a criticat și pentru faptul că, din calcul politic, nu doresc să-și asume guvernarea imediat, în cazul în care guvernul Dăncilă ar fi dat jos.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marţi seara, la Antena 3, că Alianţa 2020 USR-PLUS va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

În acest context, Ludovic Orban, a declarat la B1TV: „Am văzut că preocuparea lor, în ziua în care referendumul convocat de preşedinte a fost adoptat cu un vot zdrobitor – care a arătat faptul că preşedintele a convocat un referendum dând posibilitatea românilor să arate clar întregii Europe că societatea românească este o societate corectă, cinstită, că românii vor să fie conduşi de oameni cinstiţi, de oameni corecţi, de oameni competenţi – tu să vii să îţi anunţi candidat la prezidenţiale sau să revendici intenţia de a avea candidat la prezidenţiale îmbătat de un succes relativ, un succes relativ”. El a precizat că se referă la USR-PLUS.

Când sunt mai mulţi oameni care te votează cu atât trebuie să fii mai atent, cu atât trebuie să fii mai responsabil, pentru că oamenii care te votează au speranţă în tine şi încredinţează, cum să spun, speranţele într-o viaţă mai bună şi ţi le pun pe umerii tăi. Asta trebuie să te facă mai responsabil, nu să te apuci să sari în sus de bucurie, să declanşezi nişte spectacole festive pentru un succes relativ. Adevărata realizare a oricărei formaţiuni sau oricărui om politic este să schimbe felul în care se face politică în România. Stilul în care s-a făcut – mai ales de PSD, dar şi de alţii – politică în România, cu tupeu, cu aroganţă, considerând că o dată ce ai ajuns să deţii o funcţie publică, toată lumea trebuie să îmi vină şi să îţi pupe ghiulul”, a mai spus Orban.

Ei au anunţat că vor să-şi depună candidat la Preşedinţie şi dacă vor, asta e, e democraţie. Pot să candideze, nu îi putem împiedica pe ei să-şi depună candidat la Preşedinţie. Ceea ce nu mi-a plăcut e că ei au făcut chestiunea într-un moment total nepotrivit. Votul din 26 mai a fost un vot de revoltă, a fost o prezenţă de 50 la sută la alegerile europarlamentare şi de aproape 45% la referendum, o prezenţă uriaşă, care a arătat clar că oamenii vor o schimbare”, a mai declarat liderul PNL.

Sursa foto: PNL

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!