Marcel Ciolacu: „Congresul PSD trebuie organizat cât mai repede. Voi candida”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va candida la viitorul congres al partidului, care trebuie organizat, în opinia lui, „cât mai repede, imediat după încetarea stării de alertă”.

Marea majoritate a colegilor mei au susținut că trebuie organizat un congres. Acum, trebuie să înțelegem și să vedem și să învățăm din greșeli. Am văzut ce a însemnat un Congres la USR cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, și ce voci interne și ce deranj intern a fost. Consider că trebuie făcut cât mai repede un congres, imediat după terminarea stării de alertă. (…) Da, voi candida la congres”, a spus Marcel Ciolacu, luni seara. la TVR 1.

Liderul social-democraților a vorbit și despre criticile care i s-au adus chiar din interiorul partidului.

Lupta politică este atât în exterior, cât și în interior. În acest moment, eu sunt președinte interimar. Ce nu înțeleg anumiți colegi de-ai mei e că acesta este jocul pe care Iohannis și PNL și-l doresc. Nu poți să șubrezești un partid numai din atacuri externe, îți trebuie și un scenariu intern”, a spus Ciolacu.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, e nemulţumit de actuala conducere a PSD, care „alungă vocile puternice” din partid. El spune că numele său, dar și ale altor lideri vocali precum Liviu Dragnea, Olguţa Vasilescu, Şerban Nicolae sunt interzise.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!