Măsurile Planului de Relansare Economică al Guvernului: Trei spitale regionale, autostrăzi și Canalul Siret-Bărăgan

Guvernul prezintă, miercuri, Planul Național de Investiții și Relansare Economică, un program amplu care stă la baza următoarelor politici economice și administrative. La evenimentul de lansare, programat de la ora 18.00, va participa și președintele Klaus Iohannis. 

Măsurile prevăzute în acest plan de relansare economică vizează firmele mari și mici, precum și angajații și angajații, la nivel local și central. Unele dintre aceste au ca sursă de finanțare fondurile europene, dar pentru majoritatea nu este specificată sursa sumelor trecute în documentul oficial.

Modelul de dezvoltare a României bazat doar pe consumul populației trebuie schimbat într-un model de creștere economică axat pe:

  • stimularea și dezvoltarea capitalului autohton și a competitivității companiilor românești
  • investiții în domenii strategice ale infrastructurii publice
  • transformarea digitală a economiei și a administrației publice
  • pregătirea economiei pentru noua revoluție tehnologică
  • tranziția către o economie durabilă”, arată Guvernul în document.

Sunt prevăzute și măsuri de protecție socială, printre care vouchere pentru masă caldă pentru persoane în vârstă, vouchere pentru copiii care provin din familii cu venituri mici și pachete pentru persoanele vulnerabile.

La capitolul investiții, Guvernul promite realizarea până în 2027 a trei spitale regionale la Cluj, Iași și Craiova, conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României  prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres până în 2030, construcția metroului din Cluj și finalizarea liniei de metrou care face legătura cu Aeroportul Otopeni.

De asemenea, Guvernul mai promite reabilitarea și modernizarea a 20.000 km de drumuri locale și 7.000 km de drumuri județene, extinderea rețelelor de apă și canalizare și realizarea Canalului Siret-Bărăgan.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!