Ministerul Educației s-a răzgândit: nu mai oferă vouchere pentru rechizite și cărți

Ministerul Educației a retras din dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul “Merg la școală”, prin care aloca 250 de lei sub formă de vouchere pentru fiecare elev din ciclurile primar, gimnazial, profesional și liceal.

Potrivit Edupedu.ro, banii necesari ar fi fost tăiați la rectificarea bugetară.

Propunerea a fost publicată săptămâna trecută și urma să ajungă în Guvern pentru aprobare. Banii ar fi fost oferiți pentru ca părinții să le poata cumpăra elevilor echipament sportiv, cărți școlară (manuale scolare, auxiliare didactice, literatura obligatorie prevăzută în bibliografia programelor școlare, atlase, dicționare) și rechizite. Retragerea proiectului vine după ce Ministerul Finanțelor ar fi luat decizia să taie fondurile respective din bugetul Ministerului Educației la rectificarea bugetară. Acest program ar fi avut alocate peste 593 milioane lei.

Fără niciun anunț sau explicație publică, Ministerul Educației a retras de pe site proiectul de Hotărâre de Guvern care înființa programul „Merg la școală”.

Acest program fusese anunțat încă din 12 februarie, de la aprobarea în Parlament a bugetului Educației, când reprezentanții ministerului scriau că:

Ministerului Educației Naționale i-au fost acordate următoarele fonduri, conform proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2019:

Asistență socială: 790 milioane lei în anul 2019, cu o creștere de 302,12%. Majorarea se datorează introducerii Programului de susținere a Educației „Merg la școală” pentru elevii din învățământul primar, gimnazial profesional și liceal de stat. Sumele sunt alocate pentru rechizite școlare, manuale școlare”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!