Ministerul Justiției propune majorarea indemnizației de hrană pentru deținuți

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană pentru persoanele private de libertate.

În referatul de aprobare, ministerul subliniază că actualizarea valorii financiare a normelor de hrană ale persoanelor private de libertate se face periodic, pe baza indicilor prețurilor de consum, dacă rezultă diferențe de peste 5% față de luna în care s-a stabilit ultima valoare.

Ministerul Justiției mai arată că, potrivit datelor statistice furnizate de către Institutul Național de Statistică, indicele prețurilor de consum pentru produsele alimentare  pentru perioada septembrie 2018 – mai 2019 este de 105,66%.

Având în vedere diferența procentuală de peste 5% (respectiv, 5,66%), precum și dispozițiile articolului 51 alineatul (2) din Ordonanța Guvernului 26/1994, cu modificările și completările ulterioare, este necesară actualizarea valorilor financiare ale normelor de hrană ale persoanelor private de libertate“, se menționeaza în proiect.

Impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi în acest an de 1.108.000 de lei, iar pentru următorii patru ani de câte 2.198.000 de lei.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!