Ministerul Transporturilor amână reviziile și reparațiile la vagoanele de călători ale CFR

Ministerul Transporturilor propune prelungirea cu trei luni a termenului reviziilor tehnice la vagoanele de călători ale CFR, pentru că nu are un parc suficient de vagoane pentru a face față perioadei estivale.

În referatul de aprobare a ordinului de ministru publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, se comunică următoarele: „Având în vedere situația dificilă a parcului de vagoane al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători ,,C.F.R. Călători” S.A., respectiv faptul că societatea nu a putut asigura capacitatea de transport solicitată în raport cu cererea existentă, precum și având în vedere faptul că cererea de transport va crește pe perioada verii, se propune prelungirea termenului de reparație planificată de tip RTG (revizie tehnică generală) sau RP (reparație planificată) cu cel mult trei luni calendaristice pentru vagoanele de călători scadente la aceste reparații în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2019, fără a depăși data limită de circulație 30 septembrie 2019”.

Ministerul Transporturilor își motivează propunerea prin faptul că „lipsa unui parc suficient de vagoane de călători ar putea conduce la migrarea publicului călător către alte moduri de transport, precum și la crearea unei imagini defavorabile a serviciului de transport feroviar de călători”.

Vagoanele de călători la care se va aplica majorarea normei de timp pentru termenul de reparație vor circula numai în trenurile de călători din traficul intern, cu o viteză maximă de circulație de maximum 140km/h conform livretelor de mers.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!