Ministrul Muncii pregătește măsuri pentru angajatori și pentru angajați

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că pregătește un prim val de măsuri pentru angajatori și pentru angajații nevoiți să intre șomaj tehnic.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, ministrul a afirmat că în această după-amiază are consultare online cu mediul de afaceri.

În vremuri de criză, folosim intens sisteme de videoconferință.

Zi plină. La începutul zilei – ședință cu premierul Ludovic Orban și colegii Cîțu, Boloș, Popescu, Oros pe măsuri economico-sociale privind limitarea impactului epidemiei. Pregătim primele propuneri de măsuri din cadrul Stării de urgență.

S-a lucrat de aseară până la 5 dimineață, într-un grup de lucru cu specialiști din ministerele cheie.

în această după-amiază avem consultare online cu mediul de afaceri. Culegem informații și explicăm măsurile în lucru.

Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori dar și pentru angajații nevoiți să intre în întrerupere temporară a activității (șomaj tehnic) pe perioada crizei. Vrem să ținem acești angajați conectați la piață și să aibă o sursă de venit până la sfârșitul acestei perioade de încercare, astfel ca imediat după terminarea acestei perioade să revină la lucru și să repornim economia.

Ascultăm toate opiniile, ne gândim la toate implicațiile, ne organizăm pentru efectuarea la timp a plății pensiilor și a beneficiilor sociale. Oamenii au nevoie de noi. Suntem aici”, se arată în postarea ministrului.

 

Sursa foto: Inquam Photos

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!