Ministrul Transporturilor: „Modul în care vom reuși să organizăm transportul de persoane după 15 mai va fi piatra de încercare”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, propune să ridice gradual restricțiile în domeniul transportului de persoane după 15 mai. Acest plan va fi piatra de încercare a mandatului său.

Restricțiile vor fi ridicate cu menținerea unor obligații atât pentru transportatori, cât și pentru pasageri: igienizarea spațiilor și a mijloacelor de transport, evitarea aglomerației, respectarea distanței, obligativitatea purtării măștilor, a arătat Lucian Bode.

Pentru CFR Călători, de exemplu, „vrem să menținem ca regulă de ocupare în vagoane un loc liber, un loc ocupat și introducerea obligativității purtării măștii la bordul trenurilor CFR Călători. Rămâne suspendată posibilitatea de achiziționare de legitimații de călătorie fără loc rezervat, conductorul doar vizualizează biletul de călătorie, fără să-l atingă. Nu vor fi introduse vagoane restaurant”, a expliact ministrul, duminică seara, la Digi24,

Pentru mine va fi piatra de încercare modul în care vom reuși să organizăm transportul de persoane după 15 mai”, a mărturisit Lucian Bode, întrebat despre transportul cu metroul.

Bode a precizat că a stabilit cu Metrorex – care dispune de un total de 65 de trenuri – ca timpii de așteptare să fie minimi, de 2-3 minute, să fie igienizate vagoanele și stațiile. Sunt 53 de stații, care au 130 de căi de acces pentru călători și este foarte important ca și aici să fie respectate regulile sanitare și de distanțare. În zonele foarte aglomerate, cum ar fi Pipera, se va discuta cu companiile din zonă să-și flexibilizeze programul pentru a evita afluxul mare de călători între orele 6:00 – 9:00 și 16:00 – 19:00.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!