Patronul România TV iese din cursa pentru PE. Sebastian Ghiță, șantajat cu noi dosare penale?

Fostul deputat Sebastian Ghiță a anunțat  că se va retrage de pe lista PRU si nu va mai candida la alegerile europarlamentare.
Fostul deputat Sebastian Ghiţă a anunţat pe pagina sa de socializare, că a decis să se retragă de pe lista Partidului România Unită (PRU) şi să nu candideze la alegerile europarlamentare, afirmând că membri ai familiei sale şi zeci de alţi oameni au fost iarăsi chemaţi la DNA de către „acoliţii lui Kovesi”. El evertizează că va sesiza Secţia de investigare a magistraţilor în legătură cu aceste practici.
Am decis să mă retrag de pe lista PRU şi să nu candidez la alegerile europarlamentare. Din păcate… nimic nu s-a schimbat în România. Membri ai familiei şi zeci de alţi oameni au fost iarăsi chemaţi la DNA de către acoliţii lui Kovesi. Cercetează fapte din 2010 !!! Pe care le-au mai cercetat de 10 ori până acum. Şi unde au dispus expertize care au arătat că prejudiciul este ZERO“, a scris Ghiţă pe Facebook.
El susţine că procurorii „continuă să întrebe orice om dacă ştie ceva rău despre Sebastian Ghiţă şi continuă să promită celor care vor să colaboreze protecţie asigurată de DNA” şi să trimită adrese la sute de persoane fizice şi juridice pentru a intimida.

Amestecul DNA în politică este nepermis! Voi sesiza procurorii de la SIIJ în legătură cu aceste fapte şi voi căuta metode să lupt împotriva acestor practici ilegale”, a conchis el.

Ghiță anunţase, la începutul lunii martie, că va fi primul candidat pe lista PRU pentru alegerile europarlamentare, el fiind urmat de preşedintele partidului, Bogdan Diaconu.

Ghiţă spunea atunci că vrea să candideze „pentru că o voce românească trebuie să se audă răspicat”: „Voi candida în faţa românilor, primul pe lista Alianţei PRM +PRU, indiferent de vehiculul politic cu care ne vom prezenta la alegeri. Cine vreţi să vorbească despre viitorul României, străinii? Voi candida pentru că o voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat. Trăiască România mare, unită şi suverană! Campania această electorală nu este despre Europa, Bruxelles, şi ONG-urile lui Soros, campania aceasta este despre noi, despre români”. 

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!