PMP solicită demisia ministrului Sănătăţii pentru afrontul adus românilor şi pentru incompetenţa dovedită

Partidul Mișcarea Populară solicită demisia ministrului Sănătăţii “pentru afrontul adus românilor şi pentru incompetenţa dovedită”, se arată într-un comunicat transmis de către PMP.

 “O persoană care afirmă că suntem un popor de infractori, care are o asemenea imagine despre propriii cetăţeni, nu are ce să caute în Guvernul României”, transmite PMP.

Este o sfidare incredibilă a unui ministru care nu a făcut nimic de când este în funcţie, ştiind doar să se văicărească la tot pasul de neajunsurile din spitale, de parcă nu ar fi sarcina ei să se asigure că este curăţenie în unităţile sanitare din România“, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

În opinia acestuia, „Sorina Pintea dovedeşte o aroganţă extremă, de nivelul altui PSD-ist celebru, acum prin partidul lui Ponta: Ioan Rus. Acesta declara că nevestele românilor care pleacă în străinătate la muncă se transformă în curve, iar copiii în golani”. 

”Declarația lui Pintea este semnul cel mai clar că liderii PSD şi actualii guvernanţi nutresc un dispreţ profund pentru românii care i-au votat. În același timp, este o declarație iresponsabilă, mai ales că vine din partea unui oficial al Guvernului României. Toate cancelariile occidentale primesc telegrame de la ambasadele proprii că un ministru al Executivului a spus despre ţara sa că este populată cu infractori. Este cel mai mare deserviciu de imagine pe care Sorina Pintea putea să-l facă României.

Pintea are dreptate într-un singur punct – prin modificările la legislaţia juridică, PSD chiar a dorit să transforme România într-un rai al infractorilor. Dar, aşa cum se va vedea şi pe 26 mai, o majoritate covârşitoare a românilor va avea alte opţiuni politice decât PSD şi va spune un NU hotărât acestui proiect de ţară al lui Liviu Dragnea, şeful Sorinei Pintea.

Pintea este unul dintre cei mai slabi miniştri ai Sănătăţii de după 1989, în timpul său existând multiple crize pe care aceasta nu şi le-a asumat niciodată:epidemia de gripă; epidemia de rujeolă; medici falşi, salarii tăiate ca urmare a introducerii normelor de hrană în cuantumul de 30% reprezentat de sporuri; corupţia care continuă să fie o problemă majoră în spitalele de stat; îndesirea cazurilor de malpraxis; lipsa anumitor vaccinuri, precum şi problema imunoglobulinei (încă nerezolvată); apa din Bucureşti cu valori de clorinare peste cele admise de lege; spitalele au rămas fără heparină; copiii care au fost infectaţi cu stafilococ auriu la Maternitatea Giuleşti; spitalele cu mizerie pe care le tot verifică săptămânal; biocidele sunt în continuare falsificate etc.
Pentru afrontul adus românilor și pentru incompetența dovedită, Sorina Pintea ar trebui să demisioneze imediat din funcția de ministru al Sănătății”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Mediafax Foto via Hepta

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!