PNL atacă la Curtea Constituțională legile inițiate de PSD

Deputaţii PNL au sesizat, luni, Curtea Constituţională a României (CCR) în cazul legilor iniţiate de PSD privind suspendarea rambursării creditelor şi pentru acordarea unor facilităţi contribuabililor operatori economici. Anunţul a fost făcut de către liderul grupului parlamentar al liberalilor din Cameră, Florin Roman.

Pe principiul ‘Fă-te că munceşti’, PSD a depus două iniţiative legislative scrise pe ‘genunche’, parcă de Viorica Vasilica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă. Deşi Constituţia prezumă o corectă loialitate între Guvern şi Parlament, PSD încearcă practic să împiedice măsurile luate deja de Guvern, prin înregistrarea iniţiativelor în aceeaşi zi în care au fost adoptate de Guvern. Şi fără avizul Consiliului Economic şi Social! În graba de a sabota măsurile luate deja de Guvern, majoritatea toxică a PSD a trecut aceste proiecte cu tăvălugul, fără dezbatere parlamentară şi fără avize de la comisii importante, precum cea juridică sau economică. (…) În forma propusă, cele două proiecte nu sunt doar neserioase, ci şi amatoriste şi populiste. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta şi ale aliaţilor de strânsură întorc România în vremurile epocii de aur a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cu efecte devastatoare pentru economia naţionala şi cetăţenii români. Populismul şi iresponsabilitatea acestor politicieni declanşează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie şi va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă”, a afirmat Roman într-un comunicat.

Deputatul PNL precizează că celor două iniţiative le lipsesc punctul de vedere al Guvernului şi impactul socio-economic, juridic şi bugetar.

El indică faptul că în cazul suspendării ratelor la bănci măsura propusă nu face diferenţa între rău-platnici şi buni-platnici.

În cazul facilităţilor fiscale, în care PSD propune amânarea plăţilor la utilităţi, în comunicarea publică, populiştii au ‘uitat’ să amintească de măsura acoperirii golului la operatorii de distribuţie, din credite, ceea ce înseamnă că după trei luni PSD le face cadou românilor facturi greu împovărătoare. La fel şi în cazul CAS şi CASS”, spune Roman.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!