Primăria București vrea sa reabiliteze poduri din capitală

Potrivit proiectelor publicate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București și citate de wall-street.ro, Primăria Capitalei vrea sa reabiliteze podurile Ciurel, Opera, Eroilor, Timpuri Noi și pasajul Fundeni, valoarea cumulată a investiției urmând să se ridice la peste 30 de milioane de lei și să fie gata într-un an.

Reabilitarea podului Ciurel va costa 3,89 milioane de lei, iar durata de realizare a investiției va fi de 12 luni.

Potrivit proiectului înscris pe ordinea de zi, podul are nevoie de reabilitare pentru rezistență și stabilitate la acțiuni statice, dinamice și seismice, durabilitatea siguranței în exploatare, igienă, sănătatea oamenilor și protecția mediului.

La finalul lunii august 2018, primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara despre străpungerea Ciurel – nod Virtuții, că proiectul va fi finalizat până la finalul anului viitor, deși termenul de finalizare e strâns legat de exproprierile restante. Proiectul a început acum zece ani și trebuia să fie finalizat în urmă cu patru ani.

Reabilitarea podului Opera va costa 13,6 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni.

Încă din iunie 2018, când a apărut un crater în podul Opera, iar trotuarul s-a surpat, Primăria Capitalei transmitea că podul va fi reabilitat, în contextul în care expertiza din 2017 a evidențiat faptul că obiectivul de infrastructură se încadrează în clasa de stare tehnică IV, nesatisfăcătoare.

Reabilitare podului Eroilor ar urma să coste 5,35 milioane de lei, finanțarea urmând să fie asigurată din bugetul propriu al Municipiului București. Durata de realizare a investiției va fi de 12 luni.

Pentru consolidarea podului Timpuri Noi, Primăria Capitalei va trebui să plătească 4,9 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni.

Pasajul Fundeni va putea fi reabilitat cu 2,6 milioane de lei, iar durata de realizare a investiției va fi de 11 luni.

Lucrările ar urma să fie realizate de Administrația Străzilor, una dintre companiile înființate de primarul Capitalei, care are în administrare 24 de poduri și 16 pasaje, atât rutiere, cât și pietonale.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!