Primăria Capitalei introduce „Tramvaiul poeziei”, pe linia tramvaiului 1

Bucureștenii vor putea citi și asculta poezie într-un tramvai de pe linia 1, în cadrul unui proiect desfășurat de Primăria Capitalei și Societatea de Transport București (STB).

Acțiunea, intitulată „Tramvaiul Poeziei” se va desfășura în perioada 10 septembrie – 1 octombrie, bucureștenii care vor călători cu tramvaiul având astfel ocazia de a citi sau asculta poezie, dar și muzică jazz.

În aceeași perioadă vor fi organizate lecturi în spații alternative, care au scopul de a aduce poezia mai aproape de oameni și de a le oferi trecătorilor accesul la lectură, contribuind, totodată, la coeziunea locuitorilor Capitalei, se arată într-un comunicat al STB.

Spațiile publice merită experimentate și poetic, de aceea mi-am propus să aduc poezia mai aproape de publicul larg, într-un mod inedit, artistic și educativ. În 2019, nu e romantic, e necesar să luăm parte la poezia orașului și să găsim frumusețea în forme alternative”, a declarat Loredana Munteanu, membru al organizației nonguvernamentale „Arta nu Mușcă”, organizator al evenimentului.

Bucureștenii pot citi poeme de autori români clasici și contemporani, iar în tramvai va fi amenajată o bibliotecă interactivă.

Reprezentanții STB mai anunță că, în cadrul aceluiași proiect, va avea loc și un concurs de poezie destinat tinerilor poeți, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care se pot înscrie în concurs cu trei poezii, în perioada 10-20 septembrie, iar în finală, talentul tinerilor poeți va fi provocat pentru a crea un poem pe tema „Salvează poezia orașului!”.

Poemul câștigător va fi pictat pe peretele unei clădiri aflate în centrul Bucureștiului.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!