PSD, posibilă campanie de dezinformare cu iz penal, împotriva USR PLUS, la Cluj?

Alianţa 2020 USR PLUS susţine că este ţinta unei campanii de dezinformare prin pliante primite de oameni în cutiile poştale. În acele pliante se atribuie alianţei susţinerea ca avortul să fie obligatoriu în România.

Alianţa anunţă că va face plângere penală şi cere poliţiei să afle cine este în spatele acestei campanii. Autorii pliantelor nici nu par a fi tocmai bine pregătiți, dacă ar fi să remarcăm numai alăturarea cuvintelor „mandatoriu” și „obligatoriu”. Mandatoriu este un cuvânt care nu există în limba română, cel mai probabil acesta fiind preluat forțat din englezescul „mandatory” care nu înseamnă altceva decât „obligatoriu”. 

Reprezentanții alianței USR PLUS acuză PSD și ALDE de o campanie murdară, de intoxicare, cu personaje inventate și declară că repercusiunile penale nu vor întârzia să apară.  Senatorul USR Mihai Goţiu spune că este vorba despre o campanie electorală murdară şi arată cu degetul spre PSD. Goţiu mai spune că mesajul nu reprezintă în niciun caz poziţia alianţei şi spune că s-a luat legătura cu avocaţii USR Plus, iar cel mai probabil în zilele următoare va fi formulată o plângere penală.

Redăm integral poziția USR PLUS pe acest subiect:

Ne-au făcut securiști, au încercat să ne oprească să ne înscriem în cursa electorală, au inventat tema falsă a atacului la proprietate, ne-au distrus, ca niște tâlhari, noaptea, corturile de campanie și afișajul electoral. Acum, însă, au dus dezinformarea și manipulările într-o zonă sensibilă, cea legată de copii, de dreptul și dorința oamenilor de a avea copii.Au tipărit pliante false pe care au pus cea mai ticăloasă minciună, anume că noi vrem ca avortul să fie obligatoriu în România. Și au inventat și un fals membru al Alianței care ar fi spus asta. Aceste pliante otrăvite cu dezinformări abjecte au fost puse în cutiile poștale ale unor oameni. Ca să îi sperie.

Nu vom lăsa ticăloșia să meargă mai departe. Facem plângere penală și cerem poliției să afle cine sunt cei care induc panica și frica. Cine sunt cei cărora le este așa de frică de o Alianță cu oameni care nu au mai făcut politică și încearcă să ne decredibilizeze. Le amintim tuturor competitorilor electorali că aceste practici demne de anii ’90 sunt pedepsite penal. Vom descoperi producătorii și distribuitorii acestor pliante otrăvite cu ajutorul susținătorilor noștri, semnalând Poliției fiecare act care prejudiciază imaginea Alianței și credibilitatea candidaților. Vom face plângere la Poliție pentru folosirea ilegală a identității Alianței. Vom face de urgență și sesizări către AEP să ia toate măsurile legale în acest caz revoltător de intoxicare cu minciuni.

Am identificat deocamdată în Cluj-Napoca și în două comune din județ pliantele otrăvite prin care se încearcă compromiterea noastră cu citate false și personaje inventate.

Le cerem tuturor membrilor și simpatizanților noștri să ne ajute să oprim astfel de atacuri murdare. Să ni le semnaleze imediat ce apar. Să fie pregătiți pentru o luptă cu adversari care, iată, depășesc orice limită pentru a ne opri. Nu ne intimidează, noi mergem la victorie cu toate piedicile lor. Susținătorii și membrii USR și PLUS pot semnala apariția unor asemenea pliante de dezinformare pe adresa comunicare@usrplus.ro pentru a putea lua măsuri de îndată împotriva celor care le-au tipărit și le-au distribuit“, transmite USR. 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!