Tăriceanu, despre procesul lui Dragnea: “Dacă nu erau acolo câţiva jandarmi, era linşaj public. În halul acesta a fost adusă România”

Invitat marți seară la TVR 1, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, referitor la felul în care a fost împins Liviu Dragnea de către mulţime, atunci când a ieşit de la audierile de luni la ÎCCJ, că în cazul în care nu ar fi fost câţiva jandarmi acolo, s-ar fi petrecut un „linşaj public”.

Normal că le-am văzut ieri, le-am văzut de mai multe ori pe mai multe canale de televiziune. Eu aş pune o întrebare retorică. Cei care îl acuză că Dragnea. Aţi mai văzut într-o altă ţară civilizată, cred că nu am pomenit nici în ţările de lumea a treia aşa ceva. Mi se pare că aici ce s-a întâmplat a fost aproape de un linşaj public. Dacă nu erau acolo câţiva jandarmi era un linşaj public. În halul acesta a fost adusă România. Încerc să mă detaşez puţin, dar deplorabil este că România este o ţară profund divizată, o ţară fracturată. Au făcut foarte mulţi lucrul acesta. Preşedintele a jucat aici un rol activ, a fost un factor în această fractură politică şi socială. Rolul său era de a netezi asperităţile, de a aduce societatea la un numitor comun. El s-a transformat într-un lider al Opoziţiei”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Liviu Dragnea a ieşit, luni, din sediul instanţei supreme, după ce a fost audiat de magistraţi, el fiind aplaudat de către susţinători, dar şi huiduit de către contestatarii săi. Acesta a fost şi împins de către mulţimea care-l înconjura. Prin urmare, preşedintele PSD a fost escortat de jandarmi.

Referitor la relația cu Liviu Dragnea, a declarat că nu sunt disensiuni între el şi liderul PSD  şi că se tot încearcă să se acrediteze în spaţiul public ideea că ar exista tensiuni între ei.

Ne-am văzut după-amiază. Eu am fost toată săptămâna trecută plecat în SUA, după aceea am venit o singură zi în Bucureşti şi trei zile am fost plecat în ţară în campanie şi astăzi am apucat să ne vedem. Nu am discutat despre remaniere. Este o încercare disperată a unor suporturi media, site-uri, ziare, televiziuni să tot inducă această idee că sunt tensiuni între noi. Se încearcă să se acrediteze în spaţiul public această idee. Ne-am văzut, am stat de vorbă, i-am povestit lui Liviu Dragnea în câteva cuvinte cum a fost vizita în America în esenţă, nu cum a fost vizita, ci ce am discutat, asta e mai important”, a afirmat Tăriceanu.

El a concluzionat spunând: „Nu sunt disensiuni între mine şi Dragnea, ca să fie clar”.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că nu crede că Tudorel Toader nu a făcut treabă la Ministerul Justiţiei şi a ţinut să spună că „întotdeauna dacă vrei să-i găseşti unuia bube în cap, îi poţi găsi”.

Întrebat despre nemulţumirile faţă de Tudorel Toader, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat: „Unele nemulţumiri le înţeleg şi altele nu le înţeleg”.

Astăzi, Tudorel Toader pare să nemulţumească pe toată lumea. Dacă va fi o decizie la nivelul primului ministru, la nivelul CEx al PSD, nu ştiu. Mâine se va discuta cel mai probabil moţiunea simplă depusă de opoziţie pe justiţie. Eu n-am să votez niciodată un demers împotriva unui membru al Guvernului pe care şi noi îl susţinem”, a mai declarat Tăriceanu.

Nu cred că Tudorel Toader nu a făcut treabă, poate nu a făcut destul după unii. Întotdeauna dacă vrei să-i găseşti unuia bube în cap, îi poţi găsi. Cred că această moţiune pică prost, pentru că nu aş vrea prin votul nostru să le dăm satisfacţie celor de la opoziţie”, a afirmat liderul ALDE.

Tăriceanu a precizat că în coaliţie a fost stabilit un calendar în baza căruia la 1 martie trebuia încheiat subiectul justiţie.

Sursa foto: capital.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!