Raed Arafat: „E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență”

Pe fondul numărului mare de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că sunt mai multe aspecte de luat în considerare pentru reinstaurarea stării de urgență.

E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgență. Trebuie înțeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-științific, în care sunt mai mulți colegi. Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul”, a declarat Arafat, miercuri, la Digi24.

Secretarul de Stat a vorbit și despre cazurile mediatizate de pe litoral, unde au avut loc petreceri cu încălcarea regulilor.

Pe plajă, dacă nu porți mască și stai la distanță suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuși să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivități, la orice.

În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, și totuși vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase.

Înțelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea și înțelegerea situației și aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricții”, a adăugat Arafat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. 

Sursa foto: INQUAM PHOTOS

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!