Raluca Turcan solicită demisia imediată a ministrului de Finanțe

Deputatul liberal, Raluca Turcan, îl acuză pe ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, de incompentență și manipulare în alcătuirea bugetului țării.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul solicită Guvernului „să nu recurgă la epurări politice în instituțiile publice și să dea afară oamenii care muncesc pentru că bugetul are probleme și nu poate asigura plata salariilor pentru toți angajații”.

În loc să fie demis pentru incompetență, Teodorovici a fost promovat președinte executiv al PSD.

Orlando Teodorovici este artizanul a două manipulări grosolane și periculoase pentru economia țării:

– A falsificat prognozele economice și a construit un buget mincinos, care a crăpat înainte de jumătatea anului;
– A păcălit populația că prin renunțarea la ROBOR, ratele bancare vor scădea;

În realitate, bugetul rușinii naționale a devenit factor de risc pentru România. Numai în primele 5 luni din acest an:

– Banii lipsă de la buget au ajuns la 14,7 miliarde lei;
– Cheltuielile pentru împrumuturile făcute de Teodorovici au crescut cu 13,7%, până la 6,3 miliarde lei, ceea ce înseamnă că anul acesta vom plăti peste 15 miliarde lei numai pe dobânzi;
– Veniturile fiscale sunt la un minim istoric, de numai 6,1% din PIB;
– Absorbția fondurilor europene nerambursabile este la fel de slabă ca în anii trecuți – dacă scădem subvențiile acordate fermierilor direct de UE, observăm că pe investiții nu s-au adus bani deloc;
– Investițiile publice din bugetul național sunt la fel de slabe ca anul trecut;

Solicit demisia imediată a Ministrului Finanțelor Publice pentru falsul bugetar pe care l-a girat. Solicit Guvernului să nu recurgă la epurări politice în instituțiile publice și să dea afară oamenii care muncesc pentru că bugetul are probleme și nu poate asigura plata salariilor pentru toți angajații. Avertizez Guvernul că nici în criza economică din 2009-2011 nu au fost dați afară oameni, deși România a trecut printr-o criză bugetară severă, generată tot de cuplul toxic PSD & Tăriceanu!”, a spus Raluca Turcan.

Social-democratii s-au reunit sâmbătă în cadrul Congresului Național, pentru a alege noua conducere a partidului, după condamnarea cu executare a lui Liviu Dragnea.

Astfel, Viorica Dăncilă a fost votată președinte PSD, Eugen Teodorovici președinte executiv iar Mihai Fifor este noul secretar general al partidului.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!