Acordul pentru calea ferată de mare viteză între Ungaria și România a fost semnat

Acordul de parteneriat pentru calea ferată de mare viteză între Debrețin, Oradea, Arad și Timișoara a fost semnat între patru camere de comerţ şi industrie din Ungaria (Hajdú-Bihar, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg şi Békés) şi patru din România (Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare).

La eveniment a fost prezent şi János Lázár, însărcinat al Guvernului maghiar şi parlamentar al judeţului Csongrád, care a subliniat că în relaţiile dintre Ungaria şi România, cele două ţări sunt interdependente.

János Lázár, citat de MTI (agenția de presă maghiară), a explicat că cea mai importantă sarcină a următorilor zece ani va fi creşterea competitivităţii, astfel încât, România şi Ungaria să facă parte din nivelul mediu economic al Uniunii Europene. El a precizat că guvernul ungar vede potenţial economic în regiunea estică a Ungariei, motiv pentru care a încheiat un acord cu Debrețin, Békéscsaba şi Szeged.

Oficialul maghiar a menţionat că: „În urma investiţiei, trenurile vor putea circula cu 160 km/oră, iar guvernul a comandat deja studiul de fezabilitate pentru realizarea liniei feroviare de mare viteză”.

Acesta a mai adăugat că autostrada M35 va ajunge în curând la frontiera cu România și se construiește autostrada M4.

Dezvoltarea conştientă a infrastructurii de transport are loc pentru a stimula economia, a spus János Lázár, potrivit căruia, este la fel de importantă şi existenţa forţei de muncă, indiferent de naţionalitate.

László Parragh, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Ungariei, a subliniat că România este al doilea partener important al Ungariei, după Germania. „Pe lângă aportul important de capital (Mol, OTP, Richter), suntem prezenţi în ţara vecină şi în industria alimentară, în agricultură, la gestionarea deşeurilor, în turism şi la fabricarea materialelor de construcţii”, a adăugat acesta.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!