S-a lansat aisemnal.ro, harta acoperirii cu semnal mobil

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a lansat un nou serviciu online dedicat utilizatorilor de telefonie mobilă din România numit „aisemnal.ro”.

Acesta oferă o hartă interactivă care dezvăluie calitatea semnalului din toată România pe cele patru reţele de telefonie mobilă, Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone. Harta poate fi explorată în totalitate şi poate fi verificat semnalul pentru fiecare reţea în parte, chiar şi în funcţie de tipul de conexiune.

„Aisemnal” a fost realizat prin măsurarea reţelelor mobile în 13.000 de localităţi şi pe 240.000 de km de drumuri naţionale şi judeţene. Măsurătorile au fost realizate în perioada mai-septembrie 2019, în toate localităţile cu peste 10 locuitori, pe drumurile accesibile, bulevarde, străzi principale şi secundare, astfel încât măsurătorile să fie foarte precise. Site-ul oficial spune că dezvoltarea reţelelor şi modificarea parametrilor tehnici ai operatorilor ar putea să schimbe performanţa faţă de ce raportează Aisemnal. De asemenea, această hartă are un caracter informaţional şi datele sale nu pot fi folosite pentru a chema în instanţă companiile de telecomunicații.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!