Barna sugerează că Dăncilă a generat ancheta Rise Project

Liderul USR Dan Barna a sugerat că ancheta Rise Project cu privire la contractele sale de consultanță a fost generată de contracandidata sa la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă.

Într-un interviu la Digi24, prezidențiabilul Alianței 2020 USR PLUS a afirmat că ancheta a fost „un succes de coordonare mediatică”.

La cum arată lucrurile, cei de la Rise, chiar în interviul pe care l-am avut cu dânșii, ne-au spus că au primit din Ministerul Fondurilor (Europene – n.r.) dosarul complet al rambursării mele, că a fost o persoană de bună-credință care le-a transmis tot dosarul, dincolo de răspunsul oficial al ministerului. A plecat dintr-o instituție controlată de doamna Dăncilă, a ajuns într-o anchetă jurnalistică, perfect legitimă, evident, s-a întors la o altă instituție controlată de doamna Dăncilă… Putem trage concluzia că ar veni dinspre contracandidatul direct pentru turul doi, PSD, nu? Putem trage această concluzie. N-am date, repet, este o părere personală, dar neștiind și neavând dovezi, nu pot să fac acuzații”, a spus Dan Barna.

Acesta a mai spus că nu are ce să-și reproșeze din perioada în care era consultant, deoarece a acționat potrivit procedurilor și ghidurilor finanțărilor europene.

Nici pe departe nu m-a influenţat niciun moment. E dreptul oricărei instituţii să facă ce fel de verificări consideră. Chiar eu am solicitat ca verificările respective să fie făcute de DNA, ca fiind o instituţie care nu e subordonată politic şi e normal să am această solicitare. Este o activitate perfect corectă, legală, morală, verificată şi de instituţiile române şi de instituţiile europene, nu a existat nicio corecţie, nu a existat nicio sesizare de nereguli, sunt foarte liniştit din această perspectivă. Pentru mine nu a fost o presiune, nu putem să nu observăm că ea a apărut în campania electorală şi, dincolo de ancheta jurnalistică, a fost folosită de foarte mijloace media ca instrument de luptă în campania electorală. Asta este o realitate şi am foarte mare încredere în cetăţenii României că citind aricolele şi, văzând cum sunt folosite, vor lua decizia în consecinţă, cu înţelepciune”, a adăugat Barna.

Sursa foto: Guvern

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!