S-a lansat site-ul care îţi arată unde găseşti cel mai ieftin carburant din ţară

Prețurile la benzină și motorină vor putea fi comparate, de astăzi, online. Consiliul Concurenței lansează „Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi” care conţine informaţii despre tarifele practicate în marile lanţuri de benzinării din România. Consiliul Concurenței susţine că dezvoltarea acestui sistem de monitorizare îi va ajuta pe consumatori, care vor putea alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate.

Portalul Monitorul Preţurilor şi aplicaţiile mobile funcţionează la nivel naţional în scopul transparentizării preţurilor carburanţilor comercializaţi în România, şi anume: benzină (standard şi premium), motorină (standard şi premium) şi GPL.

De asemenea, Monitorul Preţurilor permite localizarea staţiilor de carburanţi auto care permit încărcarea electrică. În plus, Monitorul Preţurilor conţine informaţii privind serviciile disponibile în staţiile de alimentare cu carburanţi auto şi permite filtrarea acestora după disponibilitatea celor mai importante servicii. 

Mai mult de atât, Consiliul spune că dezvoltarea acestui sistem de monitorizare vine numai cu vești bune pentru că în acest fel consumatorul va fi cel ajutat și șoferii vor putea alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate. De remarcat că astfel de site-uri există deja pentru piaţa comunicaţiilor, dar și pentru cea a energiei electrice. Ideea a plecat încă din decembrie 2018 atunci când Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu firma Maguay pentru realizarea aplicaţiei.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!