O nouă aplicație prin care se poate achita vinieta în Bulgaria

Kapsch TrafficCom a livrat primul sistem de vinietă electronică din Uniunea Europeană prin care se poate achita online taxa de drum din Bulgaria, potrivit unui comunicat al companiei tehnologice. Noul sistem naţional de vinietă electronică scoate din uz vinietele cu aplicare pe parbriz.

Consorţiul Kapsch Traffic Solutions a livrat autorităţilor bulgare un sistem naţional de vinietă electronică complet funcţional. Sistemul a fost pus în funcţiune şi predat cu mai bine de două luni înainte de termen, la data de 17 decembrie 2018. Documentul care atestă eficienţa sistemului a fost semnat în luna mai 2019 şi autorităţile bulgare au efectuat recepţia fără obiecţii”, menționează compania.

La sfârşitul anului 2017, autorităţile rutiere din Bulgaria au acordat Consorţiului Kapsch Traffic Solutions contractul de implementare a unui sistem naţional de taxare rutieră în Bulgaria pentru camioanele care depăşesc 3,5 tone.

Contractul prevede şi introducerea unei viniete electronice pentru autoturisme.

Autorităţile locale au profitat de această opţiune şi au introdus o vinietă de weekend pentru cei care călătoresc mai rar. 

Continuarea articolului, pe revista-patronatelor.ro.

Sursa foto: ct100.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!