S-au dat peste 5.000 de amenzi persoanelor care nu au respectat restricţiile de circulaţie impuse de autorităţi

Peste 5.600 de persoane au fost amendate pentru că au ieșit din casă fără să aibă documente justificative pentru deplasare sau fără să aibă un motiv întemeiat.

Este bilanțul Poliției Române, după prima zi de la emiterea Ordonanței militare. Valoarea totală a amenzilor aplicate depășește 7,4 milioane de lei.

Peste 12.000 de polițiști au făcut ieri filtre în toate orașele din România, pentru a-i verifica pe cei care ies din casă.

Ordonanţa militară 3 prin care se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu excepţia celor care merg la serviciu, la cumpărături de primă necesitate, pentru animalele de companie sau pentru donare de sânge a intrat în vigoare miercuri, la ora 12:00.

Cei peste 65 de ani se pot deplasa doar în intervalul 11 – 13. Excepţie, în cazul celor cu varsta de peste 65 de ani, fac cei care se deplasează în interes profesional sau agricultorii.

Cei aflaţi în situaţiile exceptate de la aplicarea interdicţiilor trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate şi legitimaţie de serviciu sau o adeverinţă de la angajator, pentru cei care nu pot lucra de acasă şi trebuie să se deplaseze la serviciu şi o declaraţie pe proprie răspundere pentru orice alte situaţii indicate în textul ordonanţei.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!