Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății

Victor Costache, ministru al Sănătății, a demisionat, în plină criză a coronavirus.

În locul său, premierul Ludovic Orban l-a propus pentru poziție pe secretarul de stat Nelu Tătaru. „Îi voi transmite președintelui Iohannis demisia pentru a se emite decretul de revocare. Regret demisia domunui ministru, pe de altă parte o înțeleg și îi mulțumesc pentru buna colaborare”, a declarat premierul.

Costache a declarat miercuri pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Capitalei va fi testată pentru coronavirus, echipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe locuitorii Bucureștiului.

Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!