Se deschide primul magazin alimentar de stat din București

Magazinul Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, la care acționar este Ministerul Agriculturii, se deschide luni, 14 octombrie, la ora 15:30, în București, pe strada Biserica Enei din sectorul 1, primul fiind deja inaugurat la Sibiu, pe 7 octombrie.

Luni, 14 octombrie, ora 15:30, se va deschide oficial primul magazin alimentar din București, deținut de stat, anunță Ministerul Agriculturii. Unitatea este situată pe strada Biserica Enei, sector 1, în centrul Capitalei.

Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”, companie cu capital integral de stat, a fost înființată anul trecut prin hotărâre de guvern cu scopul declarat de valorificare a resurselor şi producţiei agricole naţionale și şi să susţină fermierii şi fermele româneşti pe piaţa internă şi pe pieţele externe. 

În magazinul alimentar de stat se vor comercializa cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă și altele. Aceste produse vor fi, de asemenea, importate și exportate. Mai mult, societatea va organiza rețele proprii de achiziție, procesare primară și industrială, precum și centre logistice, rețele de vânzare în țară și în străinătate.

Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea” a anunţat recent că vor fi deschise magazine în Piteşti, Slatina, Craiova şi Timişoara. Planurile reprezentanţilor companiei sunt să creeze o reţea de 60 de magazine.

Este cel mai mare proiect pe care şi l-a propus MADR şi pe care l-a lansat pur şi simplu. Trebuie să rezolve cea mai importantă şi cea mai grea situaţie: să valorifice producţia pe care fermierii mici o realizează printr-o muncă grea şi care nu are o valorificare pentru că nu exista o asemenea verigă”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de presă anterioară.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!