Sindicat din învățământ cere PNL sancționarea lui Florin Cîțu, după declarația privitoare la bugetari

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere ca senatorul PNL, Florin Cîțu, să fie sancționat de către conducerea partidului, după declaraţia făcută privind măsurile din sectorul bugetar.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a precizat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă, că deși au trecut 48 de ore de la declaraţia făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu pe contul paginii sale de socializare, nimeni din conducerea partidului nu a ieşit în spaţiul public cu o replică prin care, cel puţin, să delimiteze partidul „de vorbele unui singur om”. „Ne putem întreba astfel, Florin Cîţu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?”, se precizează în comunicat.

Florin Cîţu a declarat pe contul său că „în medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă”.

FSLI consideră că declaraţia făcută de acesta este un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau funcţionarilor publici „care muncesc devotat şi cinstit în această ţară”. Aceştia au precizat că PNL ar trebui să îl sancţioneze pe Florin Cîţu, întrucât în caz contrar, „este părtaşă la acest atac la adresa bugetarilor”.
„În învăţământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că este insuficient. Un debutant din învăţământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîţu? Noi spunem că nu!”, se arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează şi faptul că în ciuda afrontului adus bugetarilor, prin funcţia pe care o are ca senator al României, Florin Cîţu uită faptul că este plătit din bani publici. „Indemnizaţia de care beneficiază depăşeşte cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Aşa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii FSLI au declarat prin intermediul comunicatului de presă şi faptul că Florin Cîţu „nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din şcoli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noştri din ţările UE”.

Sursa foto: Facebook/ FSLI Romania

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!