STB a pus garanție sediul și o parte din autobuze pentru eșalonarea datoriei către ANAF

Fostul președinte al USR, Nicușor Dan, a publicat, pe pagina sa de socializare, rezultatul unei investigații G4media, potrivit căreia Societatea de Transport București a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze pentru o eșalonare a datoriei de 231 de milioane de lei, aceasta fiind cauzată de diminuarea bugetului Capitalei și mărirea flotei cu 80%.

Falimentul financiar al administrației Firea, la propriu, asupra căruia am atras atenția de la începutul anului, continuă. Aflată în imposibilitate de a-și plăti datoriile de 230 milioane lei către ANAF, STB și-a pus garanție sediul și o parte din flotă.”, se arată în postarea lui Nicușor Dan.

Potrivit jurnaliștilor, STB a acumulat o datorie de 231 de milioane de lei la ANAF și, pentru a obține eșalonarea la plată pe cinci ani, a depus garanție la Fisc sediul societății și o mare parte a parcului auto, potrivit unei hotărâri a acționarilor. Reprezentanții STB au confirmat informația și au justificat apariția datoriei de 231 de milioane de lei prin tăierea de către guvernul Viorica Dăncilă a bugetului Capitalei, dar și prin creșterea cu peste 80% a flotei.

Continuarea articolului, pe G4media.ro

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!