Ludovic Orban: „Sunt un om foarte modest, nu am aplecare spre a trăi pe picior mare”

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că este un om „foarte modest”, fiind poate „cel mai cinstit și cel mai corect premier”.
Întrebat fiind cum s-a descurcat cu venituri de 3.000 de lei pe lună, premierul a afirmat că „Declarația de avere spune totul despre cariera mea în viața publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obțin venituri care nu mi se cuvin și vă spun limpede că, de-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deținut funcții publice și, credeți-mă ce vă spun, că din indemnizațiile pe care le primești din funcțiile publice nu te poți îmbogăți, cel mult poți să ai un trai decent.

În primul rând, sunt un om foarte modest, nu am aplecare spre a trăi pe picior mare, ci, dimpotrivă, la fel este și familia mea, suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, problema este cât este de corect un om.

Va dați seama, dacă după o carieră de 30 de ani în viața publică declarația mea de avere arată în acest fel, cred că oamenii trebuie să înțeleagă nu neapărat că sunt cel mai sărac premier, cum s-au grăbit unii să spună, ci că sunt poate cel mai cinstit și cel mai corect premier, omul care, orice funcție a deținut, nu a făcut altceva decât să fie în serviciul public”.

Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul Guvernului, Ludovic Orban a înregistrat în 2018 venituri nete de aproximativ 37.000 de lei pentru consultanţă tehnică, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu – judeţul Mureş, iar 9.000 de lei – de la S.C.P. Doru Trăilă & Asociaţii Bucureşti.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!