Tensiuni în Coaliție! ALDE a somat PSD să renunțe la votul împotriva lui Tudorel Toader

Deși mai multe voci considerate importante din PSD, Iordache, Nicolicea, Rădulescu s-au poziționat în cursul zilei de azi împotriva ministrului Tudorel Toader, partidul a adoptat o atitudine cel puțin ciudată, alegând, înaintea votării moțiunii împotriva lui Toader, să boicoteze procedura prin absență. Fără cvorum, votul s-a amânat pentru săptămâna viitoare. Astfel, pare că lui Tudorel Toader i s-a pus la dispoziție un răgaz pentru a-și revizui atitudinea față de interesele PSD sau, în caz contrar, pentru a-și depune demisia.
Sursele noastre din cadrul PSD ne-au declarat: “Florin Iordache, spre exemplu, nu exprimă niciodată public păreri proprii, din simplul motiv că nu are păreri proprii pertinente. El, de regulă, este trimis să discute cu presa de persoane din conducerea partidului, iar dacă Florin Iordache spune ceva, este opina conducerii partidului. După ce PSD a anunțat că ar putea vota in corpore pentru moțiunea împotriva lui Toader, aliatul Călin Popescu Tăriceanu s-a supărat foarte tare, iar persoane din cadrul ALDE au anunțat că în Coaliție ar putea apărea tensiuni, mai ales că ALDE își afirmase intenția de a vota împotrivă. Tudorel Toader a primit pur și simplu un timp de gândire pentru a-și reevalua poziția față de PSD.”
După cum se știe, Tudorel Toader este un ministru independent, însă a fost numit în guvernul Dăncilă la propunerea ALDE. Toader mai fusese ministru al Justiției în guvernele Grindeanu și Tudose. După ce a demisionat în semn de solidaritate, alături de alți membri ai guvernului Grindeanu, iar ulterior PSD și-a pulverizat propria echipă de guvernare, Tudorel Toader a ajuns și în subordinea premierului Mihai Tudose. Nu peste multă vreme, PSD i-a retras și acestuia sprijinul politic, fiind necesară alcătuirea unui nou guvern.
Interesant este că Tudorel Toader a fost precedat, în guvernul Grindeanu, tocmai de “guralivul” Florin Iordache, cel despre care sursele noastre spun că nu este acum decât o portavoce a lui Liviu Dragnea. Iordache n-a rezistat decât o lună de zile în Guvern, fiind constrâns de partid să demisioneze ca urmare a unor masive proteste de stradă împotriva unor legi inițiate tocmai de Iordache.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!