MasterCard, donație de un milion de euro pentru construcția Spitalului de Oncologie Pediatrică

MasterCard se alătură proiectului de construcţie a primului spital de oncologie pediatrică din ţara noastră şi donează 1 milion de euro pentru asigurarea noilor tehnologii din incinta spitalului.

În cadrul iniţiativei, MasterCard încurajează deţinătorii de carduri MasterCard să se alăture cauzei #NoiFacemUnSpital prin folosirea cardurilor personale pentru a face o donaţie pe www.bursadefericire.ro. MasterCard va contribui cu 2 euro pentru fiecare donaţie tranzacţionată, suplimentar faţă de suma de 1 milion de euro.

Angajamentul MasterCard constă în direcţionarea eforturilor companiei, materializate prin produsele, serviciile şi parteneriatele sale pentru următorii ani, către facilitarea donaţiei de 1 milion de euro în 2019, ce se va îndrepta către asigurarea noilor tehnologii în incinta spitalului. Sprijinul face parte din strategia integrată a Mastercard de a susţine comunităţile din întreaga lume pentru un viitor mai bun. Acest parteneriat realizat la nivel local este menit să ofere un sprijin real comunităţii din România“, se arată într-un comunicat de presă al MasterCard, transmis Agerpres.

Suntem bucuroşi că, începând de astăzi, MasterCard devine partenerul pentru inovaţie al primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România. Sperăm că solidaritatea pentru cauze care contează pentru comunitate să devină un gest de normalitate prin care să construim împreună un viitor mai bun. De aceea, angajamentul nostru este să ne implicăm în susţinerea comunităţii prin parteneriate de lungă durată. În acest fel, împreună cu toţi partenerii şi clienţii noştri, începem astăzi ceva de nepreţuit”, afirmă Cosmin Vladimirescu, country manager Mastercard România.

La jumătatea lunii februarie a acestui an, OMV Petrom anunţa, într-o conferinţă de presă, că donează 10 milioane de euro pentru construcţia primului spital de oncologie pediatrică din România

Conform iniţiatorilor proiectului, din totalul de 10 milioane de euro donate de OMV Petrom, jumătate va fi utilizat pentru achiziţia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea şi tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) şi echipamente pentru blocul operator, precum şi pentru training-ul personalului medical şi auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro va fi utilizat pentru lucrări de instalaţii sanitare şi electrice şi amenajări interioare.

Spitalul de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România şi va funcţiona în incinta spitalului Marie Curie din Bucureşti. Pacienţii vor avea acces la toate specialităţile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc).

Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii bolnavi de cancer, dar şi efectuarea a peste 9.600 de intervenţii chirurgicale oncologice şi non-oncologice.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!