Traian Băsescu: „Viorica Dăncilă e o mămăiță cu coc”

Fostul președinte, Traian Băsescu, a lansat o serie de declarații referitoare la adresa unor lideri politici, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Traian Băsescu a afirmat că a vorbit cu Elena Udrea după ce aceasta a revenit în ţară. “Am vorbit şi înainte de a veni şi după ce a venit. Era bucuroasă că a revenit acasă. Nu cred că va reveni în politică. Prioritatea este, din câte am înţeles, să-şi rezolve problemele în justiţie. Ea-şi pune mari speranţe că fiind rejudecate dosarele nu vor mai fi abuzuri. De asemenea, marea ei problemă a fost că vrea ca copilul să crească în România“.

Fostul președinte a făcut o serie de declarații și la adresa premierului, precizând că Viorica Dăncilă nu are profilul femeilor care au câștigat alegerile prezidențiale în Europa, vorbind despre ”blondele din Slovacia și Croația”, și a spus că, în comparație cu ele, premierul este ”o mămăiță cu coc”.

Acesta a mai precizat că nu o va vota doar pentru că este de la PSD, dar că este tipul de candidat bun la prezidențiale.

Marea ei greșeală este că se transformă singură în mămăiță. Ar trebui să renunțe la cocul ăla, totuși nu este așa bătrână! În rest, ar putea chiar să stârnească simpatie din partea oamenilor și să câștige respectul pentru că va fi atacată, iar ea este un om blând (…) Viorica Dăncilă a venit și a turnat untdelemn, acolo unde Dragnea a turnat lucruri grave. Oamenii nu erau pregătiți de o politică anti-UE și au avut un șoc. Dăncilă vine acum și spune ce relații bune au cu socialiștii europeni și așa este, că au primit funcții importante. Din ce dorea să-i dea Timmermans afară, acum le-a dat funcții de vicepreședinți. Viorica Dăncilă nu va fi genul de candidat care să tracteze partidul și ea știe lucrul acesta. Dăncilă va fi un candidat tractat de partid. Ea ar putea fi un candidat bun, un candidat care să se bată într-o campanie”, a afirmat Băsescu.

Despre eventuala candidatură a Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale, Traian Băsescu a declarat că „Asta face orice politician responsabil, când partidul i-o cere, te duci la luptă. Eu am fost printre primii care au spus: Uitați-vă la doamna Dăncilă, este politician experimentat, hârșâit și când nu i se dau teme, e foarte bună. Uitați-vă ce a făcut cu Codrin Ștefănescu, l-a tratat ca pe un maieu pe care-l arunci într-un cuier când vii transpirat. Cu Firea a făcut la fel, cu marele Stănescu la fel. Nu o laud. Dar femeia asta e alt politician decât cel pe care presa l-a descris timp de un an și jumătate. Și pe bună dreptate, că mergea din gafă în gafă. Eu sper că în această afirmare de putere a dânsei va avea curaj să ia Ordonanța 114 și să o curețe de ceea ce a provocat blocaje în economie.”

Traian Băsescu prevestește un viitor sumbru pentru Klaus Iohannis. În opinia sa, PSD nu va ajunge în turul doi la prezidențiale iar dacă acest lucru se va întâmpla, atunci pesediștii vor acorda un vot surprinzător.

Pe analiza mea, PSD nu intră în turul doi. Doamna Dăncilă pornește de la 6%, iar Teodorovici de la dezechilibre macro-economice majore și o față de dandy, ceea ce nu-l ajută în campanie. Doamna Dăncilă poate face un singur lucru care să o ducă în bătălia pentru turul doi: să petreacă toată vara în campanie, să meargă în fiecare zi în țară, să facă 2-3 conferințe de presă pe săptămână și în mod special duminică, când turbează toți cei plecați la mare că nu pot răspunde. Eu nu vă spun din cărțile de politică, eu vă spun din experiență: vara muncești pentru a câștiga toamna.

Dacă în turul II ajung Dan Barna/Cioloș cu Iohannis, el va avea un mare șoc. Cel puțin 50% dintre PSD-iști îi vor da votul lui Dan Barna. Iohannis va trebui să încerce să nu-și mai ostilizeze electoratul PSD. Dan Barna nu a fost atât de critic la adresa PSD, cum a fost Klaus Iohannis”, a spus Traian Băsescu.

Sursa foto: euobserver.com

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!