Transportul în comun orădean, plătit cu card contactless

Oradea este al doilea oraș din România, după Sibiu, în care s-a introdus plata transportului în comun, cu ajutorul cardurilor Mastercard și Visa.

Conform BCR, orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din strainătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Oradea, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport OTL, în mediu deplin securizat.

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Oradea, a fost implementată de Banca Comercială Română, în parteneriat cu OTL și în colaborare cu Telekom România. Astfel, toate mijloacele de transport ale societății locale de transport, OTL, dispun de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport OTL este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Echipamentul de plată va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif ca cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

„Cardul tău este si biletul tău pe mijloacele de transport în comun din Oradea. Achiziția biletelor de călătorie cu cardul contactless direct din tramvai sau autobuz ușurează accesul la transportul în comun din Oradea” a declarat Romeo Nica, Director Economic Compania de Transport Public Oradea SA.

“Ne bucurăm că reușim la Oradea să extindem sistemul de plată contactless în transportul public. Peste 80% din piața de carduri este contactless, iar plățile contactless au devenit ceva firesc în comportamentul utilizatorilor de carduri, așa că e normal ca acestea să se extindă și către alte servicii din activitatea cotidiană a fiecăruia dintre noi, așa cum este transportul public. Vom investi în continuare în programul integrat Smart City și suntem convinși că, alături de partenerii noștri Mastercard si Visa, soluțiile de plată avansate vor transforma viața românilor într-o viață mai bună”, a declarat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri BCR.

Sursa foto: transilvaniareporter.ro
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!