Încă un oraș din România acceptă plata contactless în mijloacele de transport în comun

Soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, este disponibilă începând din această lună în toate mijloacele de transport ale Societății de Transport Urban Reşiţa, municipiul devenind  astfel cel de-al șaselea oraș din România care introduce acest sistem.

Conform comunicatului de presă lansat de Banca Comercială Română, soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Reșița, a fost implementată în parteneriat cu Societatea de Transport Urban Reşiţa și în colaborare cu Telekom Romania.

Astfel, cele 24 de autobuze ale societății locale de transport, TUR, dispun de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului. Câte un astfel de aparat este instalat și pe cele 4 microbuze deținute de TUR.

Reșițenii merită un transport public de calitate și adaptat secolului în care trăim. Așa că mă bucură instalarea de astfel de servicii de plată moderne pe mijloacele de transport ale TUR. Toate proiectele pe care noi ca autorități publice le derulăm sunt pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor. De la începutul mandatului am încurajat folosirea transportului public de aceea facem demersuri în continuare pentru a le facilita cetățenilor accesul la aceste servicii“, a declarat Ioan Popa, primarul orașului Reșița.

Ne-am propus în acest an să ușurăm accesul la transportul în comun din Reșița. Tocmai de aceea am introdus luna trecută plata biletelor de călătorie cu telefonul mobil. De asemenea, de la 1 aprilie toate abonamentele au devenit valabile pe toate liniile, ceea ce a dus la o creștere a numărului de călători pe rutele extra-urbane. Acum venim din noi în sprijinul clienților noștri și le oferim acestora posibilitatea achiziționării titlurilor de călătorie cu ajutorul cardului contactless. Oricine are un astfel de card va putea să cumpere biletul valabil pentru o călătorie direct din cele 28 de autobuze și microbuze deținute de Societatea de Transport Urban Reşiţa”, a declarat Dan Jurubescu, directorul TUR.

Ne bucurăm că putem aduce sistemul de plată contactless în transportul public și la Reșița. Introducerea acestei soluții reprezintă o normalitate și apreciem că am găsit o asemenea deschidere la Reșița. Vom investi în continuare în programul integrat Smart City și suntem convinși că, alături de partenerii noștri, vom lansa soluții similare și în alte orașe”, a declarat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri, Banca Comercială Română.

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport TUR este extrem de simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif ca cel perceput prin alte metode de plată deja existente, respectiv 2 lei.

Sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Telekom Romania a pus la dispoziție infrastructura de POS-uri și imprimante pentru emiterea biletelor de călătorie, echipamentele de comunicații 3G, a implementat sistemul într-un mod integrat și va asigura mentenanța și service-ul pe toată durata proiectului.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!