UEFA va planta 50.000 de arbori în România, una dintre gazdele EURO 2020

UEFA a anunțat că va planta 600.000 de copaci în cele 12 țări care vor găzdui meciurile Campionatului European de Fotbal din anul 2020, printre care și România, în cadrul angajamentului forului continental de a compensa emisiile de carbon generate de călătoriile din timpul turneului final de anul viitor.

Potrivit Reuters, impactul asupra mediului cu ocazia EURO 2020 va fi mult mai mare, din cauza organizării evenimentului pe tot cuprinsul continentului, pentru a marca astfel șase decenii de existență a competiției, președintele UEFA, Aleksandr Ceferin, recunoscând că gradul de poluare va fi unul important.

În locul organizării meciurilor în una sau două țări, așa cum se desfășoară în mod normal marile turnee, UEFA a decis să marcheze a 60-a aniversare a Campionatului European în 12 state de pe continent, de la Dublin, în Irlanda, până la Baku, în Azerbaidjan.

Acest format implică, însă, mai multe deplasări pentru fani, oficiali și jucători, iar Ceferin a declarat că, deși acest format unic nu implică construirea vreunui mare stadion, va avea cu siguranță de plătit un preț pentru mediul înconjurător.

Oficialul sloven a precizat că UEFA s-a asociat cu specialiștii de la South Pole, o companie elvețiană, pentru a compensa cele aproximativ 405.000 de tone de carbon produse de suporteri și de personalul UEFA care se vor deplasa la meciurile turneului de anul viitor.

UEFA va planta, astfel, 50.000 de arbori în fiecare dintre cele 12 țări gazdă ale EURO 2020, competiție ale cărei semifinale și finală se vor disputa pe stadionul Wembley din Londra.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!